Al van kleins af aan is Silke veel bezig met muziek. Ze leert op eigen houtje piano spelen en zingt gedurende haar jeugdjaren in een coverband met vrienden.

 

In 2011 schrijft Silke zich in voor The Voice van Vlaanderen. Tegen al haar verwachtingen in haalt ze de finale, waarin ze tweede wordt. Na deze ervaring volgt haar eerste single, Awake. Ze staat hiermee 9 weken op nummer 2 in de hitlijsten en laat enkel I Follow Rivers van Triggerfinger vòòr zich.

 

Op korte tijd leert ze enorm veel bij en begint ze samen met gitarist Tom Lodewyckx eigen songs te schrijven. Hun eerste song, The Spark scoort opnieuw verbazend goed op de radio. Er volgen nog twee singles, Smile en Get Back. In september 2014 stelt ze haar eerste album, Rooted But Free voor. Hieruit volgen nog 2 singles. Little Happy Song en Seize The Day.

 

Silke speelt intussen met haar liveband én in kleine bezetting, akoestisch. Tussen de optredens door zit ze niet stil. Ze duikt opnieuw de studio in, opzoek naar een nieuwe sound en nieuwe songs. En die heeft Silke gevonden!

 

Eindelijk is het zover. In oktober 2016 laat ze haar nieuwe single Say It los op de wereld.